Hlavní obsah

Paroubkova přítelkyně: Věkového rozdílu se nebojím

– PRAHA

Zároveň s oznámením, že se předseda ČSSD Jiří Paroubek rozvádí s manželkou Zuzanou, vyšlo najevo, že udržuje vztah se svou tlumočnicí Petrou Kováčovou. Ta v rozhovoru pro středeční Právo přiznala, že jí Paroubek zaujal hlavně svým intelektem. Dvacetiletého věkového rozdílu se neobává.

Článek

"Potřebuji, aby mne někdo intelektuálně stimuloval. Rozumíme si, pokud jde o literaturu, divadlo, operu, ale samozřejmě i o politiku," řekla Právu Kováčová, původem Slovenka, která ale už 16 let žije v Praze. Aktivně tlumočí do tří jazyků, a to do ruštiny, angličtiny a novořečtiny.  

Kováčové bude za dva měsíce čtyřiatřicet. Na otázku zda se ve vztahu s expremiérem neobává dvacetiletého věkového rozdílu, odpověděla stroze: "Ne".

Paroubka tajila do poslední chvíle i před rodiči: "Dozvěděli se to - bohudík nebo bohužel - až z novin. A nijak do mého soukromí nemluví."

Levičákem se stala v Řecku

Kováčová v rozhovoru pro Právo také uvedla, že sice není členkou ČSSD, má ale blízký vztah k socialismu. Ovlivnilo ji prý někdejší spolupráce se zakladateli řecké socialistické strany PASOK.

"Víte, když jsem tam přijela, byla jsem přesvědčený pravičák. Jako většina studentů před dvanácti lety, ovlivněná médii, vysokou školou, knihami a vším tím, že úspěšný je jen ten člověk, který má peníze. Člověk nemá v tomto věku kontakt s realitou, nemůže poznat, co je to pravé a co levé. Je zapotřebí, aby sociální cítění bylo vypěstované. Tam jsem to poznala a domů jsem se pak vracela jako přesvědčený levičák," řekl Právu Kováčová.

Reklama

Související témata:

Související články

Paroubek oznámil rozvod s ženou Zuzanou

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se rozvádí se svou ženou Zuzanou Paroubkovou. Novinkám to oznámil Paroubkův tiskový mluvčí Jiří Ovčáček. Rozvodové řízení...

Výběr článků

Načítám