Hlavní obsah

Kondomy jdou v Indii na dračku, ale na sex nejsou

– DILLÍ
Novinky, Famous

Latexové kondomy se v Indii výborně zabydlely. Vláda je začala prosazovat jako prevenci nechtěných těhotenství, zastavení populačního boomu a šíření viru HIV. Jenže ačkoli jde tato ochrana dobře na odbyt, slouží většinou jinak než jako antikoncepce. Lidé v kondomech uchovávají vodu, používají je jako balónky či hračky.

Článek

A nic není platný ani zákon, který používání kondomů jinak než k pohlavnímu styku zakazuje. Podle zdravotníků navíc milióny prezervativů byly roztaveny a ze získaného latexu se začaly vyrábět hračky. Jiné jsou rozbaleny, obarveny a prodávány jako nafukovací balónky.

Ve venkovských oblastech pak kondomy uvítali jako velmi dobré zásobníky na vodu. Tekutiny v nich nejen přenášejí, ale také uchovávají doma. Vojáci pak své zásobníky na vodu oblékají do kondomů, aby je ochránili před prachem.

"Pouze čtvrtina z celé 1,5 miliardy kondomů, která se každý rok vyrobí a prodá v Indii, je použita řádně," varovali aktivisté vládu.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Ukrajině vyrábějí hrající kondomy

Ukrajinští experti vytvořili kondom, který hraje hudbu při pohlavním styku. Tvůrce prezervativu doufá, že jeho obliba u mladých lidí vzroste a že tím pádem...

Výběr článků

Načítám