Hlavní obsah

Tom Cruise dostal zákaz natáčet v Německu

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Mohlo by se zdát, že velké hollywoodské hvězdy a filmová studia mají všude dveře otevřené. Jenže chyba lávky. Společnost United Artists dostala zákaz natáčet na několika historicky významných místech v Německu. Důvod? V hlavní roli filmu se objeví Tom Cruise.

Článek

Němcům se nelíbí jeho spojení se scientologií. Cruise v novém historickém velkofilmu hraje Clause von Stauffenberga, německého důstojníka generálního štábu, strůjce neúspěšného atentátu na Hitlera.

Jenže natáčení filmu je v tomto okamžiku na bodě mrazu. Německá armáda totiž nechce pustit filmaře do zakázaných zón a na historicky významná místa. "Nedovolíme Cruiseovi filmovat na takových místech, protože se veřejně hlásí ke scientologickému kultu," řekl Harald Kammerbauer, mluvčí německého ministerstva obrany.

Kammerbauer k tomu dodal, že německá armáda má "neobyčejný zájem o správné a autentické zobrazení událostí z 20. července 1944 a Stauffenbergovy osoby".

Paula Wagnerová, Cruiseova produkční partnerka, se ovšem obořila, že jeho "osobní víra nemá absolutně žádný vztah k ději filmu, námětu či obsahu". Film s názvem Valkyrie pojednává o Stauffenbergovi a jeho neúspěšném atentátu na Hitlera.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám