Hlavní obsah

Žáci ukradli autobus a ujeli s ním 200 kilometrů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BANSKÁ BYSTRICA

Dva žáci ukradli v Banské Bystrici autobus městské hromadné dopravy a jeli s ním do Žiliny. Zde zaparkovali před hypermarketem, koupili si sušenky a limonádu a pokračovali v dobrodužné cestě až do Liptovského Mikuláše. Po dvousetkilometrové jízdě vrátili autobus nepoškozený na parkoviště, kde ho ukradli.

Článek

Autobusem projeli i nebezpečný horský přechod Šturec, kde zvládli zrádné serpentiny. "Ten kluk, který to řídil, musel mít talent. Nic se mu nestalo a nepoškodil ani autobus" uvedl v televizi Joj řidič autobusu z Banské Bystrice.

Miro, který řídil, je studentem Střední dopravní školy a umí řídit autobus. V sobotu řekl rodičům, že jede s kamarády na ryby. Společně s deváťákem Lukášem ukradli z parkoviště autobus a na stejné místo ho vrátili až v neděli nad ránem. Dopravce zjistil odcizení autobusu až na základě kontroly tachometru.. Dopravní podnik informoval policii, která pachatele odhalila.

Rodiče byli zděšeni, když se dozvěděli, jak se kluci bavili. Toto dobrodružství si asi zapamatují na celý život, protože za neoprávněné používání cizího motorového vozidla mohou soudy udělit trest od tří do šesti let. Jako mladistvým hrozí chlapcům poloviční sazba.

Před několika dny ukradl zatím neznámý pachatel tramvaj a jezdil s ní po Bratislavě. Dispečer ho zastavil tak, že na trase vypnul proud.

Reklama

Výběr článků

Načítám