Hlavní obsah

Vyhrála 400 miliónů v loterii, bratrovi poslala pár tisíc

Novinky, Korzo
LONDÝN

Důchodkyně Irene Jonesová (69), která vyhrála v loterii 9,3 miliónu liber (396 miliónů korun), poslala rodině svého bratra šek na tisíc liber, tedy asi 42 000 korun se vzkazem "Pěkně si to užijte!".

Článek

Paní Jonesová a její manžel Ron se loni v říjnu, kdy peníze vyhráli, před televizními kamerami v hlubokém pohnutí zapřísáhli, že budou pomáhat svým příbuzným. "Nevíme ještě, jak peníze utratíme, ale jedna věc je jistá. Do ničeho se nebudeme hrnout a postaráme se o to, aby se naši blízcí měli dobře," řekla tehdy doslova Irene.

Svému jedinému bratrovi, Lenu Powellovi (72) a jeho ženě pak sdělila, že jim poštou přijde šek. Powellovi byli zrovna na dovolené a jejich syn Mark (37), který očekával alespoň milión liber, vydržel s otevřením dopisu čekat na jejich návrat. Když konečně obálku třesoucíma rukama otevřel, spatřil šek na tisícovku, tedy pouhých 0,010638 procenta částky, kterou jeho teta vyhrála.

K šeku byl přiložený lístek od Irene, která jen na procentech z vkladu dostává ročně statisíce.

"Doufám, že vám to trochu pomůže ve vašich finančních potížích. Pěkně si to užijte. S láskou, Irene," napsala tetička. Mark si dal šek i se vzkazem zarámovat a postavil ho rodičům na krb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám