Hlavní obsah

Ve zvířecích hotelech se čtou psům pohádky

ČESKÁ REPUBLIKA

Asi každý majitel psa či kočky mívá o prázdninách problém, kde nechat svého čtyřnohého miláčka, když se chystá na dovolenou. Pomoci mohou nejrůznější zvířecí hotely, kde klientům často vyjdou vstříc s jakýmkoliv přáním - i se spaním se psem v posteli či čtením pohádek. Zájem o servis hotelů rok od roku roste.

Článek

"Letos sledujeme nárůst poptávky o 50 procent. V současné době je náš hotel už ze tří čtvrtin obsazený a objednávky přijímáme až na září," uvedla Marta Hroníková z hotelu Mikeš v Neratovicích. Dodala, že ve výjimečných případech zůstávají zvířátka i u ní doma.

"Zájemců je hodně a na léto máme poměrně plno. Na konec června a začátek července už nemáme ani jedno místo," řekla Novinkám Václava Punčochářová z hotelu ve Ždírci u Blovic na Plzeňsku.

Noc s dobrmanem

O tom, že majitelé své čtyřnohé mazlíčky rozmazlují, svědčí i požadavky na vedení hotelu. "U menších plemen není výjimkou, že se od nás očekává, že se zvířetem budeme spát v posteli, protože je na to zvyklé. Jednou jsem měla u postele i dobrmana, kterého jsem celou noc hladila. Samozřejmě jsem se moc nevyspala," vysvětluje Punčochářová.

Občas se najdou i kuriózní přání, jako zasílání sms, aby majitelé věděli, co jejich pes každý den dělá. "Dokonce jsme museli jednomu psu číst pohádky před spaním," uzavírá Punčochářová.

Jeden den pobytu v hotelu stojí pro pejsky od 120 do 220 Kč, cena se odvíjí od velikosti psa a podávané stravy. Ta je buď zajištěná hotelem, nebo majitelem zvířete. Ceny za umístění kočičky do hotelu, které zahrnují i stravu, se pohybují kolem 100 Kč za den.

Lidé nechávají zvířátka v hotelech nejčastěji kolem deseti dnů, výjimkou však nejsou ani pobyty v délce několika měsíců. "Zvířata u nás někdy zůstávají jen den, jindy měsíc, jednou u nás pejsek bydlel téměř půl roku," uvedla Iva Járová.

Reklama

Výběr článků

Načítám