Hlavní obsah

Mladý medik při opisování spustil protiteroristický poplach

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOFIA

Jednadvacetiletý student medicíny Georghe Dimitrov doplatil na své snahy získat lékařské vzdělání podvodem. Když si totiž půjčil k opisování testů vysílačky svého otce, jenž pracuje jako člen bezpečnostní agentury, strhl protiteroristický poplach. Jeho komunikaci s radícím kolegou zachytila vládní ochranka připravující bezpečný prostor pro návštěvu amerického prezidenta Bushe.

Článek

Komunikační zařízení malých rozměrů uniklo pozornosti dozoru přihlížejícího zkoušce z fyziologie. Signál však zaregistrovali profesionální agenti pohybující se městem. Student svým povídáním s kolegou zablokoval bezpečnostní síť agentury, která měla zajistit poklidný pobyt Bushe v hlavní bulharské metropoli.

Zdroj hovoru byl však velmi rychle lokalizován, takže na lékařskou fakultu Sofijské univerzity brzy vtrhli ozbrojení muži. Od posluchárny k posluchárně procházeli celou školu, až dopadli podvodníka vyplňujícího test podle informací dodávaných kamarádem. Ten v tu chvíli seděl nad skripty na nedaleké toaletě.

Dimitrova po chvíli odváděla policie v poutech a na čtyřiadvacet hodin ho uvrhla do vazební věznice. Když se zjistilo, že není teroristou, ale podvádějícím studentem, byl propuštěn s pokutou za užívání rádiofrekvenčního přístroje bez licence. Vyjádření školy se nepodařilo získat.

Reklama

Výběr článků

Načítám