Hlavní obsah

Slavný rybář ulovil v Praze obřího sumce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Obřího sumce dlouhého 217 centimetrů se podařilo v Praze ulovit v neděli jednomu z nejznámějších světových rybářů Rexu Huntovi. Slavný Australan, který se v hlavním městě účastní mezinárodní rybářské výstavy EFTTEX 2007, na ryby vyrazil ve společnosti známého českého rybáře Jakuba Vágnera. Úlovek prý oba velmi překvapil.

Článek

Hunt známý z rybářských pořadů na televizním kanálu Discovery prý měl velkou touhu si v Praze zarybařit. "Měli jsme na Císařské louce setkání s předními rybářskými odborníky světa a snažili jsme se při tom také chytat. Bylo to štěstí. Vytáhli jsme obrovskou rybu přímo v centru Prahy," řekl Vágner.

Sumce nejprve chytil Vágner. Když Hunt viděl jeho souboj s obří rybou, nezaváhal prý ani vteřinu a skočil do Vltavy. Společně pak vytáhli 70 kilogramů těžkého obra. "Je to velmi neobvyklý úlovek. Je to asi vůbec největší sumec, který byl v Praze vytažený," uvedl Vágner známý z televizního pořadu S Jakubem na rybách.

Sám Vágner prý nikdy neměl touhu chytat ryby přímo v centru Prahy. "Byla to spíš přidružená rybařina a zadařilo se," radoval se. Mezi jeho slavné úlovky patří mimo jiné největší sladkovodní ryba světa arapaima gigas o váze 106 kilogramů, kterou letos ulovil v Amazonii.

Česká republika jako rybářská velmoc

Hunt při slavnostním ukončení výstavy, kterého se zúčastnilo asi 2000 rybářských odborníků, označil Českou republiku za světovou velmoc ve sportovním rybaření. Vágnera pak pasoval za svého "nástupce". "To je vaše budoucnost, vaše nová hvězda, váš nový Rex Hunt," prohlásil.

Vágner prý bere ocenění jako velkou výzvu. "Budu muset dostát tomu, že mi taková veličina věří. Je to otec sportovního rybolovu. Kvůli němu jsem se začal věnovat rybařině," řekl dojatě kdysi nadějný hudebník. Pětadvacetiletý syn muzikanta a hudebního producenta Karla Vágnera před léty opustil pražskou konzervatoř a začal se věnovat svému koníčku, tehdy příliš mediálně neznámému sportovnímu rybaření. Dnes patří mezi uznávané rybáře.

V nejbližší době se Vágner chystá na ruský Bajkal a chce tam natočit dokument. "Turistika se začíná velmi rychle rozvíjet a jsou kouty světa, které spěchají na to, aby byly zdokumentovány tak, jak je příroda stvořila," uvedl. Připravuje prý také expedice do Afriky a do amazonského pralesa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám