Hlavní obsah

Stařenka si vzala taxi z Anglie do Řecka a zpět

Novinky, The Sun, jky, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SUDBURY/EDESSA

Devětaosmdesátiletá Kathleen Searlesová z anglického města Sudbury si zavolala taxi na více než šest tisíc kilometrů dlouhou cestu do Řecka a zpět. Za svůj opravdu netypický výlet zaplatila stará žena v přepočtu bezmála 85 tisíc korun. Na dovolenou s sebou vzala ještě třiasedmdesátiletou kamarádku Wendy Turnerovou.

Článek

Třiašedesátiletý taxikář Julian Delefortrie strávil v autě se ženami tři dny, než do Řecka všichni dorazili. Osmimístný vůz Ford Torneo nejdříve přejel trajektem z Doveru do Calais, na první noc si udělal zastávku v Mnichově a druhou noc "zakotvil" v Bělehradě. Teprve třetí den dorazili podivní výletníci do řecké Edessy.

Dvojice důchodkyň strávila v Řecku pět dní prohlížením si starobylých ruin a poté se spolu s taxikářem vydala ležérním tempem zpět do Velké Británie. Ta jim zabrala taktéž pět dní, když se dámy zastavovaly v Bělehradě, Budapešti, Linci a Frankfurtu.

Taxikáři chvíli vrtalo hlavou, proč si ženy vybraly tento podivný způsob cesty na jih. Kdyby totiž důchodkyně do Řecka letěly, každá by za zlevněnou letenku zaplatila asi jen 2500 Kč. Přesto však devětaosmdesátiletá Angličanka označila peníze, které vydala za taxi, jako výhodně a správně utracené.

"Jsem velmi stará a létám opravdu nerada. Na letištích se už necítím dobře, jelikož se v tomto prostředí nerada vozím v invalidním vozíku, na který jsem odkázaná. Říkala jsem si, že by bylo úžasné nasednout před domem do auta a o nic se už nestarat a mít klid," řekla aktivní důchodkyně.

Taxikář byl nadšen

Julian Delefortrie, který s ženami cestu do Řecka podnikl byl z celého výletu doslova nadšen. Aby také ne, když si na něm pořádně vydělal. "Byl to fantastický výlet a zajímavá pauza i pro mě. Když mě ta dáma požádala, zda bych se chtěl projet do Evropy, řekl jsem, že bych byl nadšený. Ani ve snech jsem však nečekal, že cílovou stanicí určí Řecko," prohlásil s úsměvem Delefortrie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám