Hlavní obsah

Bublina splaskla. Jágr se v Karlových Varech neožení

– PRAHA
Právo, hev

Informace o svatbě hokejisty Jaromíra Jágra s modelkou Innou Puhajkovou, která se měla dle některých bulvárních médií údajně konat 7.července v Karlových Varech v pravoslavném kostele svatého Petra a Pavla, je lživá.

Článek

"Je to novinářská kachna," řekla při čtvrteční tiskové konferenci pořádané pravoslavnou církví jejich neoficiální mluvčí a publicistka Svatava Marie Kabošová.

"Myslím, že ani Jaromír Jágr sám neví, že by se měl v ten den ženit. Navíc v den postní, což ukazuje na nesmyslnost této zprávy, protože pravoslavní nikdy v čase postním neoddávají," podotkla Kabošová, která je zároveň Jágrovo kmotrou.

Hokejista byl v pravoslavné církvi pokřtěn v roce 2001, na veřejnost tato informace prosákla až o rok později a z úst samotného Jágra. "Ačkoli o jeho křtu všichni pravoslavní věřící v Čechách věděli, nikdo to neřekl. Lidé k nám totiž přicházejí s niterními záležitostmi a rozhodně je nevhodné, aby tomu jakýmkoli způsobem přihlížel tisk nebo jiná média," řekla Kabošová a dodala, že dodnes se žádnému novináři nepodařilo získat fotografie z Jágrova křtu.

Některá média prý dokonce za snímky slibovala tučnou odměnu. "Rozhodně by se nám těch několik set tisíc, které nám byly nabízeny, hodilo. Ale my se snažíme naše lidi chránit," poukázala Kabošová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám