Hlavní obsah

Stallone zaplatí za pašování hormonů tučnou pokutu

Novinky, ČTK, aš, AFP
SYDNEY

K pokutě ve výši skoro tři tisíce australských dolarů byl v pondělí v Austrálii odsouzen americký herec Sylvester Stallone, který v akčních snímcích vždy stavěl především na svých vypracovaných svalech. Do země si dovezl 52 lahviček s lidským růstovým hormonem a s testosteronem. Stallone se přiznal, hormony měl předepsané od lékaře, ale při přechodu hranic je před australskými celníky zatajil.

Článek

Protože se Stallone přiznal, nedostal maximální možnou pokutu 22 000 australských dolarů, ale jen 13 procent z ní, což činí 2975 dolarů. Musí však ještě zaplatit soudní výlohy, takže ho zatajené převážení hormonálních přípravků přes hranice přijde na skoro 13 000 australských dolarů (asi 230 tisíc korun).

V obžalovacím spisu je uvedeno, že Stallone v celním prohlášení zaškrtl "ne" u otázky, zda do Austrálie přiváží zakázané nebo omezením podléhající zboží, jako jsou léky, steroidy, střelné zbraně, výzbroj nebo nějaký druh zakázaných drog. [celá zpráva]

Později Stallone přiznal, že hormony převážel. Měl je předepsané od lékaře. To také řekl celníkům, kteří u něj zakázané látky objevili v únoru, kdy přijel do Austrálie propagovat snímek Rocky Balboa.

Stallone vyhazoval lékovky z okna

Uvedl, že zákon porušit nechtěl. Netušil, že převáží nedovolené  látky. "V mém zájmu nikdy nebylo porušovat zákony." Stalloneho zejména mrzelo, že aféra v únoru zastínila uvedení jeho nového filmu, místo na pokračování Rockyho se média soustředila na aféru s pašováním hormonálních přípravků. Zejména růstový hormon může být použit jako anabolikum.

Žalobce John Agius ale jeho vysvětlení a omluvy odmítl. Podle něj se hvězda snažila "zakrýt" skutečnost, že pašovala do země zakázané látky. Připomenul, že když přijela policie prohlédnout jeho hotelový pokoj, Stallone z okna vyhodil čtyři lahvičky s testosteronem.

Stallone si hormony pochvaluje

"Tento přípravek posiluje vaše tělo a vy se cítíte a vypadáte dobře," řekl Stallone celníkům a dodal: "Točit Ramba je tvrdá práce." Stallone jel do Austrálie propagovat Rockyho Balbou v době, kdy v Barmě natáčel další pokračování Ramba.

Svalnatí akční hrdinové jsou často podezříváni, že berou zakázané přípravky, zejména anabolické steroidy.

Reklama

Související články

Sylvester Stallone čelí skandálu se steroidy

Sylvester Stallone podle všeho používá k pěstění svých svalů nepovolené růstové hormony. Bezpečnostní složky ho zadržely na australském letišti, kam přiletěl,...

Výběr článků

Načítám