Hlavní obsah

Desetiměsíční Američan dostal zbrojní pas

– WASHINGTON

Bubbo Ludwig z amerického státu Illinois je čerstvým majitelem zbrojního pasu, a to i přesto, že je mu pouhých deset měsíců. Jeho otec Howard požádal úřady o vydání licence pro svého syna poté, co potomkovi věnoval dědeček kulovnici. Úřady mu ji přes internet bez problémů udělily.

Článek

Otec podle BBC podotkl, že nečekal, že se žádostí uspěje, přesto vyplnil internetový formulář a zaplatil požadovaných pět dolarů, v přepočtu zhruba stokorunu. Následně ke svému překvapení požadovanou licenci skutečně obdržel.

Americké zákony týkající se regulace zbraní jsou pravidelně předmětem ostrých debat. Jedním z posledních impulzů k nim bylo dubnové krvavé řádění studenta, který na virginské univerzitě zabil přes 30 lidí a následně i sám sebe. Čo Sung-hü si zbraň obstaral legálně i přesto, že v minulosti trpěl psychickými problémy.

Malý Bubba má na povolení bezzubou fotografii, údaje o výšce a váze i jakousi čáru, která zastupuje podpis. Licenci pro něj jeho otec získal na třetí pokus. První dvě žádosti byly totiž zamítnuty - nikoli však kvůli synově věku, nýbrž pro technické nedostatky žádosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám