Hlavní obsah

Medvěd vyžírá kontejnery u tatranského hotelu

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Už několik dní chodí dvouletý medvěd na odpadky k hotelu Tatranec v Tatranské Lomnici na Slovensku. "Zcela ztratil plachost, vůbec se nebojí lidí. Turistům však někdy způsobuje šok. Například polští turisté opékali večer u ohníčku a medvěd jim bral maso," říká nešťastný ředitel hotelu.

Článek

Také zaměstnanci hotelu mají z medvěda strach. "Když chodím brzo ráno do práce, veze mně recepční přímo k budově, kde se ukryji," uvedla deníku Nový čas uklízečka. Personál vyhrožuje, že pokud lesníci medvěda nechytí, odmítnou chodit do práce. "Moc se s kolegyněmi bojíme," uvedla 56letá Margita Hodžiová.  

Podle odborníků medvěd zřejmě ztratil matku a naučil se chodit na odpadky. Medvěd váží asi sto kilogramů a dokáže se vyšplhat přímo do kontejneru. Vedení hotelu rozhodlo, že kontejnery zabezpečí tak, aby je medvěd nemohl otevřít. Medvěd však začal ohrožovat turisty v okolí hotelu i přímo na pokojích.

Vedení Tatranského národního parku už dostalo povolení na odchyt medvěda, ale zatím s tím nesouhlasí ochranáři. Lesníci chtějí medvěda umístit v zoologické zahradě v Maďarsku, protože slovenské zoo už medvědy nechtějí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám