Hlavní obsah

Z amerických pultů byl stažen "kokain v plechovce"

Novinky, jky
LAS VEGAS

Energetický drink s názvem Cocaine (Kokain) byl stažen z regálů všech amerických obchodů. Na vině bylo více než zavádějící jméno nápoje a kampaň vedená na jeho podporu. Zástupci společnosti Redux Beverages LLC z Las Vegas, která za podivným nápojem stojí, prohlásili, že budou produkt prodávat i nadále, pouze pod jiným názvem.

Článek

Americká organizace Food and Drug Administration (FDA) vydala v minulém měsíci zprávu, že firma Redux porušuje zákon nelegální reklamou, ve které vydává nápoj za alternativu k nebezpečné droze a potravinový doplněk. Informovaly o tom Sky News.

Organizaci FDA vadila zejména tvrzení uvedená na obalech nápoje a jeho internetových stránkách, která zněla například: "Tekutý kokain", "Speed v plechovce", Kokain - okamžitý náběh". Alternativou k tvrdé droze byl nazýván výrobcem z důvodu, že jeho dobíjecí síla údajně dosahuje 350 procent síly konkurenčního nápoje Red Bull.

Společnost Redux prohlásila, že drink Cocaine neobsahuje žádné drogy a její reklamní kampaň je založená na tom, že jde o energetický nápoj. Cocaine se prodával od srpna minulého roku nejméně ve dvanácti státech USA.

"Samozřejmě, že jsme zamýšleli pro energetický nápoj Cocaine, aby byl legální alternativou. Asi takovou jakou je celibát k předmanželskému sexu. Není to to samé a nikdo si ani nemyslí, že by snad bylo. Náš produkt neobsahuje kokain. A nikdo si ani nemyslí, že by to tak snad bylo," řekl Clegg Ivey, partner výrobce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám