Hlavní obsah

Sedmý Harry Potter na internetu je podvrh

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Fanoušci Harryho Pottera, kteří se radovali, že si mohou na internetu stáhnout v předstihu sedmou knihu příběhů o kouzelnickém učni, se začetli do podvrhu. Internetová verze knihy Harry Potter and the Deathly Hallows je totiž naprosto odlišná od originálu. Smutnou domněnku fandů Harryho Pottera finálně potvrdili zástupci vydavatelství Bloomsbury.

Článek

"Dostali jsme informace o jakési internetové verzi, ta ale nemá se skutečnou knihou nic společného. Jde o dokonalý podvrh. Lidé si budou muset na opravdový příběh od J. K. Rowlingové počkat až do 21. července," uvedla mluvčí vydavatelství. O tom, že je internetové vydání sedmého dílu falzum, se spekulovalo již dříve [celá zpráva]. Až nyní však vše potvrdil vydavatelský dům.

"Příběh tvoří desítky tisíc slov. Je to dílko opravdu zdatného spisovatele," řekl deníku The Sun nejmenovaný britský odborník na literaturu. "Nového" Pottera najdete na drmikessteakdinner.com nebo blogforpeace.org. Skutečnosti, že jde o podvrh, nasvědčuje například šťastný konec, kdy si Harry vezme za ženu Ginny Weasleyovou. Ve skutečnosti ale autorka oznámila, že Harryho v poslední knize dost možná zabije a že rozhodně nebude mít happyend.

V tuhle chvíli četli vedle Rowlingové sedmou knihu pouze tři lidé - všichni z vrcholného vedení vydavatelství Bloomsbury. Knihy budou do prodejen převezeny v uzamčených kontejnerech jištěných ocelovými zámky a řetězy. Očekává se, že během prvních čtyřiadvaceti hodin si knihu koupí na tři miliony čtenářů. Harryho Pottera a Prince dvojí krve se v roce 2005 prodaly za jediný den dva miliony kusů.

Poté, co se dostane anglická verze do prodeje, se budou na internetu nejspíše velmi záhy objevovat první české překlady. Jejich nedokonalost však může čtenářům zcela zkazit dojem z finálního Potterova dobrodružství, a tak se vyplatí počkat na oficiální překlad závěrečného příběhu ze světa kouzel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám