Hlavní obsah

Nejstarší česká značka oslavila 200 let existence

KARLOVY VARY

Obrovskou party ve svém domově, tedy Karlových Varech, oslavila Becherovka 200 let od založení roku 1807. Oslavy byly zároveň spojené se začátkem nové lázeňské sezóny v Karlových Varech. Během odpoledního programu vystoupily skupiny Kozatay a Čechomor. Ke dvousetletému výročí byl navíc představen zcela nový koktejl.

Článek

Nový koktejl, který byl na slavnostním pódiu představen, se nazývá příhodně B Celebration. Řadí se k tzv. long drinkům a je spíše sladší. Skládá se z 4 cl Becherovky, 1 cl jablečného likéru a 20 cl zázvorové limonády. Na ozdobení se pak používá měsíček limety, led a snítka máty na ozdobení.

Moderní svět míchaných nápojů jde stále dopředu, a tak se v posledních dvou letech můžete setkat s nápoji v podobě želé či pěny. Tento způsob míšení se nazývá molekulární mixologie a nápoje takto připravené nejsou tekuté, ale jedí se lžičkou či ve formě jednohubek. Své želé představila i Becherovka a u přítomných tak oživila sny, že by si jednou třeba mohli nosit oblíbený alkohol v tubičce jako zubní pastu.

Reklama

Související témata:

Související články

Skiakrobaté ve Špindlu "sázeli hrozný pekla"

Sobotní den byl ve Špindlerově Mlýně výjimečný. Představila se zde totiž česká skiakrobatická špička, která vystoupila na Becherovka Ski Show. Ta bude rotovat...

Výběr článků

Načítám