Hlavní obsah

Bylo mu třináct a podvodem získal 10 miliard

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Tři roky si vymýšlet, žít si na vysoké noze, užívat si luxusních aut a zboží, cestovat po celém světě a utratit 10 miliard korun, které vám vlastně nepatří. To všechno vyžaduje podvodnické schopnosti na vysoké úrovni. V Londýně se těmito schopnostmi může pochlubit třináctiletý chlapec.

Článek

Od třinácti let dokázal britský školák tři roky tahat za nos prestižní firmy a připravit je v přepočtu o více než deset miliard korun. Jako dobře zajištěný magnát vystupoval na internetu, kde provozoval obchod s neexistujícím zbožím a službami. Nakupoval luxusní oblečení, jezdil limuzínou a létal první třídou po Evropě.

Jak sám tvrdí, inspiraci nalezl ve filmu Chyť mě, když to dokážeš, ve kterém hrál hlavní roli Leonardo DiCaprio.

Jako oblíbeného zákazníka ho vítali například v londýnském luxusním obchodním domě Harrods. Tam chodil mladík pro obleky světových návrhářů a luxusní vybavení domácnosti. Přivážet se nechal limuzínou s řidičem.

Tři roky bez trestu

Podvody mu vycházely tři roky. Pokaždé, když ho některá společnost či zákazník odhalili a hrozili mu žalobou, mladík se jim vysmál a poslal odpověď: "Nemůžete mě ohrozit, jsem nezletilý." "Jednou za ním přišel rozhněvaný věřitel až domu a chtěl své peníze zpět. Mladík se mu s úšklebkem vysmál a zavolal policii, že ho jako nezletilého ohrožuje," potvrdil jeden z vyšetřovatelů.

Dnes je ovšem podfukáři šestnáct. Překročil zákonnou hranici, takže za jeho chováním spadla klec a mladík putuje k soudu pro mladistvé v jihoanglickém Blahamu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám