Hlavní obsah

Řidič zpanikařil a zapomněl na ulici obří Boeing 737

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Už týden mají obyvatelé jedné ulice v indické metropoli problém přejít na druhou stranu. Překáží jim v tom totiž Boeing 737, který zůstal stát na tahači uprostřed vozovky.

Článek

"V sobotu večer zavřu obchod a jdu domů. Všechno je v nejlepším pořádku tak jako každý den. V neděli ráno přijdu a vedle mé restaurace vidím tohle letadlo," popsal svůj zážitek majitel restaurace Ramdží Thapar.

Letadlo ovšem na ulici nespadlo z nebe, ale opustil ho řidič tahače. Ve velmi rušném dopravním provozu indické metropole se ztratil a když zjistil, že omylem vjel do ulice, která je zakončena úzkým podjezdem a s letadlem tu neprojede, tak zpanikařil. Zastavil, zamkl vůz a od tahače s letadlem utekl. Od té doby se k autu nikdy nevrátil.

Někteří místní občané si stěžovali úřadům. Jiní ovšem zpestření života indické ulice vítají. Z letadla se totiž stala vítaná turistická atrakce.

"Fascinují mě letadla a ještě jsem žádné zblízka neviděl. Je obrovské," radoval se student techniky Vamsi Šastrí, který se na místo speciálně vydal.

Stroj má být údajně využit v letecké akademii v Dillí. Do hlavního města byl po zemi vypraven pouze jeho trup - bez motoru, křídel a ocasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám