Hlavní obsah

Sexem posedlé ropuchy v Anglii zabily tuny kaprů

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PICKERING

Jaro je pro žáby obdobím, kdy zapomínají na příjem potravy a od rána do večera se věnují jen kopulaci. Sexem posedlí tvorové instinktivně hledají partnery, s nimiž by mohli vykonat přírodou řízené pnutí lásky. Jenže v anglickém hrabství North Yorks dokázaly sexem stravované ropuchy zahubit kapry, a udělat tak rybářům škodu dosahující v přepočtu až 820 tisíc korun.

Článek

Čtyřnozí obojživelníci si ryby spletli se svými druhy a dokázali je doslova oblepit svými těly. Pohybu neschopní kapři pak pod tlakem jejich těl pomřeli. Rybáři jen se zděšením sledovali, jak jim ropuchy likvidují až čtyřkilové krasavce.

Kapři byli ropušími samci vnímáni jako příslušnice jejich druhu, na jednoho nebohého šupináče se jich dokázalo přilepit až dvanáct.

"Byl to strašný pohled. Z dálky to vypadalo, jako by ty ryby měly na hlavě nějaké houby. Pak jsem ale zjistil, že mají na hlavách ropuchy. K nám do rybníka žáby vždy přicházejí dělat to, co jim přikazuje příroda, ale letos jich tu byly tisíce, skákaly na vše, co se jen pohnulo. Ta stvoření jim ucpala žábry a ústa. Prostě klesli na dno a tam umřeli. Při závodech se tady chytilo až padesát kilogramů kaprů, teď to bude mnohem míň," stěžoval si novinářům z britského listu The Sun porybný Mike Heelis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám