Hlavní obsah

Chtěl hrát dobře homosexuála, vyspal se s kolegou

LOS ANGELES

I slavná Stanislavského metoda ztotožněného vnitřního prožitku uměleckých postav bledne před přístupem amerického herce Adama Sandlera. Ten totiž vzal zgruntu do ruky přípravy na snímek s homosexuální tématikou Prohlašuji vás za Chucka a Larryho.

Článek

Velký zájem o problémy čtyřprocentní menšiny na filmovém plátně odstartoval před pár lety oscarový snímek Zkrocená hora. Film Prohlašuji vás za Chucka a Larryho je zatím poslední, který se této problematice věnuje. Film je o dvou heterosexuálních hasičích, kteří předstírají, že jsou homosexuálové, aby dostávali různé sociální podpory.

Sandler v rozhovoru pro časopis Newsweek ovšem tvrdí, že film se zabývá především otázkami toho, jak by se k sobě lidé měli navzájem chovat.

Adam Sandler, který je heterosexuál a jehož ložnicí už prošla nejedna slavná americká hvězda i hvězdička, chtěl předvést ve filmu dokonalý výkon. A aby scény byly věrohodné, rozhodl se, že se se svým filmovým "manželem" Kevinem Jamesem vyspí.

Příkladem byl Jack Nicholson

"Známe se s Kevinem dlouho a abychom prolomili ledy, strávili jsme večer před natáčením spolu a měli i pohlavní styk," vysvětluje poněkud specifickou přípravu čtyřicetiletý Sandler. "Prostě jsme si to odbyli, abychom se už nemuseli zabývat otázkou, jak vlastně na to. Je to takový starý trik, co mi kdysi poradil Jack Nicholson."

Právě Jack Nicholson je podle hollywoodských klepen tím, kdo s každou hereckou kolegyní, ale i s mnohými kolegy, upevní spolupráci nejprve ve vlastní ložnici. Že to asi nese své plody, svědčí tři sošky nejprestižnější filmové ceny Oscara, nespočet Zlatých Glóbů a ceny z nejprestižnějších filmových festivalů.

Americká média nad přiznáním Adama Sandlera ale jen nevěřícně kroutí  hlavou. Jiní ho ovšem podezřívají z toho, že se snaží k novému filmu přitáhnout vší silou pozornost médií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám