Hlavní obsah

Mexičanka žila čtyři roky s nůžkami v břiše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři roky žila jedna Mexičanka s nůžkami, které v jejím břiše zapomněl roztržitý operatér; přitom si mu pacientka po zákroku opakovaně stěžovala, že se necítí dobře. O případu psal mexický deník Reforma.

Článek

Oběť chirurgovy roztržitosti María Guadalupe Guardadová Acevesová z Guadalajary byla operována v roce 2002 kvůli myomům v děloze. "Museli mi ji odoperovat," vzpomíná žena. "Doktorovi jsem si několikrát po operaci stěžovala, že se stále necítím v pořádku. On mi ale říkal, že to je normální, že to je součást zotavování."

S postupem času se ale bolesti stále zhoršovaly a v květnu loňského roku v ní najednou něco prasklo, když hýbala nábytkem. Příbuzní Maríu znovu odvezli do nemocnice, kde ji zrentgenovali. A snímek odhalil, že má v břišní dutině nůžky.

List nepíše, jestli byla postižená znovu operována. Podle mexického zákoníku by doktor Jorge Vaca Madrigal mohl být zbaven nároku na vykonávání své profese na jeden měsíc až dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám