Hlavní obsah

Rakušané se snaží vyvolat u zbabělých psů vlčí pudy

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HANNERSDORF

Máte doma psa, který se při sebemenším zašustění alobalu běží schovat pod stůl a ostatní psy obchází nejraději stometrovou oklikou? Nyní již existuje možnost, jak ze svých čtyřnohých přátel udělat nebojácná stvoření. Nový rakouský kurs totiž učí psy postavit se strachu, zvýšit si sebevědomí. Jednoduše řečeno, snaží se v nich probudit vlčí pudy.

Článek

Zájemců o kurs se objevilo během několika dní mnoho, a tak si musí další nedočkaví psí páníčci počkat na vypsání nových termínů. Lekce pro zbabělé psy vede expertka přes chování zvířat Marianne Prutschová. "Stále více a více psů se bojí svého vlastního stínu a kurs je připraven tak, aby se po něm psi cítili daleko více sebejistí a v bezpečí," řekla Prutschová.

Lekce se odehrávají v Hannersdorfu ve spolkové zemi Hradsko, která je vyhlášená zejména vinařstvím. Prutschová se však brání tomu, že by její výcvik probouzel ve psech agresivitu. "Sebevědomí psi téměř nekoušou a je s nimi daleko větší zábava. Nervózní psi. kteří se leknou téměř všeho, daleko pravděpodobněji pokoušou svého majitele a jsou většinou daleko agresivnější, protože mají strach," prohlásila Prutschová.

Zvířecí psycholožka také přišla s poměrně překvapivým tvrzením, že některá psí plemena jsou od přírody více nervózní než jiná. Mezi nejnervóznější dle ní patří dobrmani, dalmatini a borderkólie. Nejvíce sebejistí jsou dle ní irští vlkodavové, sama ale připouští, že je to proto, že jsou jedním z největších psích plemen vůbec.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová sada IQ testů změří inteligenci psům

Jaký pán, takový pes. Ověřit si tohle přísloví do důsledků může každý s novou sestavou na měření IQ, kterou kanadští odborníci přizpůsobili čtyřnohým miláčkům....

Výběr článků

Načítám