Hlavní obsah

Masážní strojek vyděsil novozélandskou letištní poštu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WELLINGTON

Poplach jako v akčním filmu zažili zaměstnanci letištní poštovní třídírny v Aucklandu na Novém Zélandu. Jaké však bylo nakonec jejich překvapení, když se z bomby vyklubal normálně fungující vibrující masážní strojek.

Foto: Petr Nový, Novinky

Novozélandští pyrotechnici se zapotili, a to kvůli vibrujícímu masážnímu strojku. Ilustrační foto.

Článek

Zaměstnance třídírny vyděsily podivné vibrace vycházející z útrob jednoho poštovního balíku. Přičítali to bombě ukryté vevnitř. Podezření se ještě umocnilo poté, co rentgenovou prohlídkou byly v zásilce zjištěny elektrické drátky.

Celý prostor letištní třídírny byl evakuován, podezřelá zásilka byla uložena do protivýbušného kufru a byli přivoláni bezpečnostní odborníci.

Ti nakonec zjistili, že vibrace nezpůsobila bomba uložená v balíku, ale naprosto obyčejný masážní strojek.

Ovšem příhoda, která by mohla vyvolat na tváři jen úsměv, bude mít jistě dohru. Podle deníku New Zealand Herald bylo totiž zahájeno vyšetřování, proč služba pro naléhavé záležitosti nebyla zburcována okamžitě. Stejně tak se nyní prošetřuje, jak je možné, že by mohla hypotetická bomba zůstat bez povšimnutí více než 24 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám