Hlavní obsah

Na třináctiletou Australanku zaútočil třísetkilový lvoun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SYDNEY

Velké štěstí měla třináctiletá Australanka, kterou v sobotu v moři u malého přístavního města Lancelin v Západní Austrálii napadl více než třísetkilogramový lvoun hřívnatý. Píše o tom australský nedělník Sunday Times.

Článek

Ella Murphyová surfovala za vlečnou lodí, když ji napadl ohromný lvoun. Vyskočil z vody a šel dívce přímo po hrdle. Podruhé se na ni pokusil zaútočit, když ležela na vodě. To už se k ní ale dostala vlečná loď a Chris Thomas, který ji řídil, ji vytáhl na palubu.

Dívka má velká poranění pod bradou, zlomenou čelist a vyražené tři zuby. Thomas prý nevěřil, že útok může přežít. "Jako by z vody vyletěl veliký pes," řekl. "Bylo to jako ve filmu. To zvíře prostě vystřelilo nad hladinu a zaútočilo. Zasáhlo ji přímo zepředu, byla to hrozná rychlost. Otevřelo tlamu a popadlo ji za hlavu."

Thomas, který sám rád surfuje, uvedl, že lvouna, který Ellu napadl, viděl ve stejné oblasti už několikrát. "Je to jeden z těch velkých," řekl. Podle lékařů Ella balancovala na hraně mezi životem a smrtí. Lvoun se jí zakousl v těsné blízkosti krční tepny.

Zaměstnanci australského úřadu pro ochranu přírody prohledávají oblast a snaží se lvouna najít, aby ho mohli přestěhovat do bezpečnější oblasti. Tito mořští savci příbuzní lachtanům jsou chránění, a tak je nepravděpodobné, že by byl lvoun odstřelen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám