Hlavní obsah

Zloděj podle Zapletala korunky miss nevrátí

Novinky, hev, jky, Právo, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Prezident soutěže Miss ČR Miloš Zapletal vyhlásil nálezné za korunky. Zapletal oznámil, že je ochoten zaplatit za ukradené korunky pro letošní vítězky Miss ČR deset procent jejich ceny.

Článek

Korunky prý zloději k ničemu nejsou, protože je nemůže prodat. Mohl by ale pomoci k penězům a výjimečnému dni někomu neznámému, když  je nechá na nějakém místě, kde je bude možné najít. S podobnou solidárností se ale zřejmě počítat příliš nedá.

Pokud se nálezce s korunkami dostaví do brněnského Boby centra do soboty 18:00 hodin, kdy začíná Miss ČR 2007 tiskovou konferencí, zaplatím mu 25 000 korun. Je to deset procent z výrobní ceny korunek.

Nálezce dostane navíc také dvě VIP vstupenky do exkluzivních prostor Miss ČR 2007 a bude našim váženým hostem, prohlásil Zapletal při páteční zkoušce na finálový večer, který se koná v sobotu od 20:00.

Překvapivé je, že nálezné nevyhlašuje majitel firmy, které byly šperky z auta ponechaného bez dozoru odcizeny, ale prezident soutěže Miss ČR. Majitel Benetu Jan Toman k tomu pouze poznamenal: "Je to věc pana Zapletala. Dál se k tomu nebudu vyjadřovat. My žádnou odměnu nevyhlašujeme."

Krátce po vyhlášení nálezného jsme položili Miloši Zapletalovi několik otázek.

Proč odměnu za odcizené korunky vyhlašujete vy a ne firma Benet?

Protože oni v tuto chvíli pro to nemůžou udělat nic. Já jsem se k tomuto kroku rozhodl sám, bez konzultace s panem Tomanem.

Nakolik je podle vás pravděpodobné, že někdo šperky vrátí?

Vím, že zloděj korunky určitě do Brna nepřiveze a také vím, že jemu jsou na nic. Tohle je pouze pokus a zda vyjde, nevím. Přesto mám zájem na tom, aby letošní vítězky byly korunovány originálem. Tomu, že někdo neznámý šperky vrátí, dávám tak desetiprocentní šanci.

Deset procent je i odměna z celkové ceny korunek. Podle čeho jste určil její výši?

Zloděj korunky v Česku nikde neprodá, to je jasné. Každý by hned věděl, o jaké šperky se jedná. Kdyby nechal korunky roztavit, nepřišel by si na víc, než na deset až patnáct tisíc, což by podle mě asi byla cena za materiál. Proto jsem se rozhodl dát pětadvacet tisíc, částku, která by mohla být zajímavá.

Na internetových diskuzích se množí spekulace, zda nebylo zmizení korunek plánované. Podle některých je to prý dobrá reklama před sobotním finále soutěže Miss České republiky...

Tak tohle můžu absolutně vyvrátit! Umíte si představit, že bychom dokázali zkonstruovat takovouhle hru? Myslíte si, že by policie, která případ vyšetřuje, tohle s námi hrála? Žádnou špinavou hru nehraju. Jsem člověk, jemuž jde o princip, morálku a serióznost. A za tyto hodnoty bojuji.

Reklama

Související články

Finalistky Miss ČR ovládly na 12 hodin Káhiru

Dvanáctka pohledných dívek, která se propracovala až do finále soutěže Miss ČR navštívila v úterý egyptské hlavní město Káhiru. Dívky si během dne na vlastní...

Miss Nefertiti se stala Veronika Pompeová

Soustředění v Egyptě dostálo svého vyvrcholení, výprava Miss ČR si totiž zvolila Miss Nefertiti. Titul získala a dle amatérské poroty se historické krásce...

Výběr článků

Načítám