Hlavní obsah

Korunky pro Miss ČR zmizely dva dny před finále

Novinky, jky, hev, Novinky, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ve středu zatím neznámý pachatel odcizil z auta firmy Benet čtyři korunky, kterými měly být v sobotu 14. dubna korunovány v závěru finále nové Miss České republiky 2007. Hodnota ručně vyrobených pozlacených korunek ze stříbra je čtvrt miliónu korun.

Článek

Pořadatelé Miss ČR agentura Art Production K./2 si pro sobotní večer vypůjčí náhradní korunky od loňských vítězek, včetně Miss ČR a Miss World 2006 Taťány Kuchařové. Vítězky letošního ročníku je věnují rovněž do tradiční dražby na Korunovačním plese. Výtěžek bude věnován pro "Dům pro opuštěné děti s mámou a tátou" v Žichlínku u Lanškrouna.

"Firma Benet, která pro nás korunky vyrábí, dala korunky do auta a měla je přivézt k nám do firmy. Bohužel, auto bylo kompletně vykradeno, včetně korunek. Byly z pozlaceného stříbra a měly hodnotu čtvrt miliónu korun," uvedl pro Novinky prezident soutěže Miloš Zapletal.

Na otázku, zda si nemyslí, že může stát za krádeží konkurence, Zapletal odpověděl: "Na rozdíl od konkurence, která nás podezírala, že jsme kauzu fotek miss Hadašové rozvířili my, já si to v tomto případě nemyslím. Zlodějů je spousta. Vyřešili jsme to a nevnímáme to jako velký problém," řekl Novinkám Miloš Zapletal.

Pokud by se Zapletalovi nepodařilo sehnat tak rychlou náhradu od loňských missek, sáhl by prý klidně po bižuterii. "Korunka je totiž symbolem Miss ČR a nesmí na hlavě vítězky chybět," upozornil prezident soutěže.

Korunky nebyly zcizeny poprvé

Krádež korunek neřeší Zapletal v historii své soutěže poprvé. Jak Právu řekl, s podobným případem se potýkal už před pěti lety: "Tehdy nám korunky někdo odcizil v zákulisí před semifinálovým kolem v Ústí nad Labem." Pachatel zatím nebyl dopaden.

Zamčené auto s cennými korunkami bylo ponecháno pracovníkem firmy Benet bez dozoru na ulici, a tak neměl zloděj příliš složitou práci.

Firma Benet bohužel neměla fotodokumentaci ukradených korunek, proto náhradní budou dělat pouze podle prvotních předloh. "Každá z korunek je originál a než se začne vyrábět, uděláme její nákres. Podle něho teď budeme vytvářet i ty náhradní," řekl Právu a Novinkám majitel firmy Jan Toman. To, jestli budou zaměstnanci, kterým byly šperky z auta kvůli jejich nedbalosti odcizeny, nějak potrestáni, komentovat nechtěl. "To je pouze naše interní záležitost," uvedl Toman.

Reklama

Související články

Čechy již znají svou miss

V nedělních večerních hodinách byla v Českých Budějovicích slavnostně vyhlášena Miss Bohemia a její dvě vicemiss. Tato trojice dívek si zajistila přímý postup...

Finalistky Miss ČR 2007 už jsou kompletní

Poprvé se oficiálně představila kompletní dvanáctka dívek, které se letos utkají o další titul Miss České republiky. Na úterním Malém finále v Písku odborná...

Výběr článků

Načítám