Hlavní obsah

Farmář obarvil své ovce načerveno

ABERDEEN

Aby trochu trochu rozveselil řidiče, kteří často čekají v dopravních zácpách na dálnici M8 ve West Lothian, obarvil farmář Andrew Jack své stádo ovcí načerveno. Celé stádo v počtu 54 kusů pak opět vypustil na okolní kopce.

Článek

"Moje červené ovce přitahují víc pozornosti, než jsem čekal," říká spokojeně. "Použili jsme sprej, který je pro zvířata naprosto bezpečný a neuškodí jim. Necháme je tak až do stříhání."

Nápad původně vzešel od manažerů obchodního parku v Bathgate, jejichž zaměstnanci kolem ovcí projíždějí každý den cestou do práce, ale je zároveň součástí většího uměleckého projektu M8. Jeho snahou je začlenit do krajiny kolem dálnice, která je hlavní spojnicí mezi východem a západem Skotska, nápadné a inspirativní prvky, které by řidičům zpříjemnily dlouhou cestu.

Reklama

Související témata:

Související články

Velšská ovce si o sobě myslí, že je pes

Velšský farmář říká, že jeho milovaná ovečka si o sobě myslí, že je ovčácký pes. Emlyn Roberts zachránil ovečku Rolo před smrtí a vychovával ji spolu se svými...

Ovce si hrála na veverku a špatně dopadla

V parku města Lund v jižním Švédsku si jedna mladá ovce řekla, že po stromech nemusí lézt jen veverky, a vyzkoušela si to také. Nečekaně šikovně vylezla...

Výběr článků

Načítám