Hlavní obsah

Rakouští policisté se v rychlosti vyrovnají šíleným motorkářům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SALCBURK

"Živého mě nedostanete" měl na uzávěru nádrže svého silného stroje napsáno německý motorkář, kterému o víkendu naměřila rakouská policie na silnici v Salcburku rychlost 185 kilometrů za hodinu. Mýlil se však. Sebevědomého šíleného jezdce záhy dohonil, předjel a zastavil rakouský policista na služebním motocyklu. Osmatřicetiletý Němec přišel na místě o řidičský průkaz.

Článek

Když německý motorkář míjel radarovou kontrolu ve městě, jel ještě "jen" 100 kilometrů za hodinu, i to však byl dvojnásobek povolené rychlosti. Zaujal s ní však policisty natolik, že otočili radar a měřili rychlost vzdalujícího se "šíleného jezdce". Očekávání je nezklamalo: teprve poté, co minul radarovou hlídku, to muž "pořádně osolil" a než se ztratil z dohledu, jel už 185 kilometrů za hodinu.

Radarová hlídka zavolala vysílačkou policistu, který na motocyklu hlídkoval v daném směru. Ten hříšníka dojel a v Hofu jej zastavil. Je třeba spravedlivě přiznat, že se mu to podařilo hlavně díky tomu, že v onom místě je kruhový objezd, na němž musel zpomalit i "šílenec".

Nehledě na heslo na nádrži svého stroje se divoký jezdec bez odporu podvolil policejním pokynům. Čeká jej žaloba u rakouských soudů.

Reklama

Výběr článků

Načítám