Hlavní obsah

Nezaměstnaný Brit našel práci, je hinduistickou bohyní

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DILLÍ

Dosud se dvaatřicetiletý Steve Cooper potácel v jihozápadní části Londýna jako nezaměstnaný. Teď k němu vzhlíží milióny Indů jako k bohyni, která dokáže léčit neplodnost. Patronkou všech eunuchů se prý stal poté, co se do něj převtělila bohyně Bahučara Mata.

Článek

Z hlučné metropole se tak nezaměstnaný Brit přestěhoval do chrámu v indické džungli, kde vítá milióny poutníků. "Miluju to tady. Nechybí mi nic z mého původního povolání," tvrdí dnes Steve obklopen řadou věřících, kteří si k němu přicházejí vymodlit plodnost.

V chrámu severoindického státu Gudžarát pobývá jako jedna z předních duchovních osobností již tři měsíce. Kdokoli ho potká, vykřikne: "Džej Bahučar Ma." Což v překladu znamená něco jako 'bohyně je tady'.

Steve si od doby, kdy v něm našli převtělení, říká Pamela. Jeho oddaní věřící mu ovšem říkají Prema, což je v hindštině pojem pro božskou lásku.

"Celý svůj život jsem nebyl v kondici. Teď jsem se konečně našel. Zůstanu zde navždy. Nemohl bych odejít," tvrdil Steve novinářům, kteří ho navštívili.

V Británii ho objevili indičtí přistěhovalci, podle nichž se choval a pohyboval jako převtělení zmíněné bohyně. "Cítil jsem se, jako bych konečně přišel domů. Byl jsem zrozen, abych byl zde. Když jsem poprvé přišel do chrámu, sedl jsem si a smál se. Všechno do sebe zapadalo. Po dvaceti minutách se všichni srotili kolem mě a začal jsem dávat požehnání. Když jsem se lidí dotkl, spojil jsem se s nimi," tvrdí dnes bohyně Bahučara.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám