Hlavní obsah

Parkovací místa budou bránit kytičky a růžová barva

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERN

To, že jsou ve Švýcarsku speciálně vyhrazená parkovací místa pro ženy, není žádná novinka. Nicméně teprve v poslední době majitelé parkovišť oficiálně uznali, že muži vyhrazená místa ignorují a i nadále na nich parkují. Tomu se rozhodli učinit přítrž, a tak je pomalují růžovou barvou a nezapomenou ani na kytičky. Věří, že to muže odradí.

Článek

Krok bernské radnice byl zřejmě nutný, naprostá většina mužů totiž ignorovala fakt, že jsou některá místa pouze pro ženy. Bývají většinou umístěna blízko výjezdům z parkoviště a jsou pod dohledem kamerového systému. Informoval o tom server Ananova.

"Právně nemůžeme mužům zabránit, aby místa pro ženy zabírali. Když jsme jim to říkali, tak to nezabíralo," vyjádřil se k faktu, že místa pouze pro ženy nejsou nikterak právně vymahatelná a naopak zavání pozitivní diskriminací Bjorn Rohrbach, majitel jednoho z bernských parkovišť.

Průměrný mužský řidič se bude stydět použít růžové parkovací místo s kytičkami. Alespoň v to tedy doufají švýcarští majitelé parkovišť.

Reklama

Výběr článků

Načítám