Hlavní obsah

Mexický zábavní park nabízí "uprchnutí do USA"

Novinky, jky
HIDALGO

Nový mexický zábavní park nabízí poněkud podivnou atrakci. Těm, kteří hledají vzrušení, nabízí šanci zahrát si na zoufalého Mexičana, který se snaží nelegálně překročit hranice s USA. Návštěvnící Parque EcoAlberto jsou tak dosazeni do pozice, která je v reálu životu nebezpečná.

Článek

Návštěvníci musí mít opravdu rádi dobrodružství, na části trati na ně čeká  přikrčený běh přes hory či přes řeky a nevyhnou se ani podplazení pod plotem tvořeným ostnatým drátem, informoval server Ananova.

Hosté se musí stejně tak držet mimo mušku bedlivých strážných. Čtyřhodinové dobrodružství je oficiálně nazýváno "caminata nocturna". Každý návštěvník zábavního parku v Hidalgu, které je od opravdové hranice Mexika se Spojenými státy vzdálené více než tisíc kilometrů, zaplatí za podivný zážitek v přepočtu něco přes 400 korun.

Některým Mexičanům se však nápad otevření tohoto parku ani v nejmenším nelíbí. Mají dojem, že trivializuje nepříjemné momenty těch, kteří se snaží dostat do USA.

Zábavní park také nabízí rafting a nebo pohodlné ubytování, kde mohou návštěvníci přespat. Nový nápad simulující uprchlictví se také ujal, již si ho vyzkoušelo více než tři tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám