Hlavní obsah

Patnáctiletý šachista žil s tanečnicí nočního klubu

BUENOS AIRES

Patnáctiletý peruánský nadějný šachista, který se nevrátil z turnaje v Argentině, byl policisty objeven. Celé měsíce žil s tanečnicí místního nočního klubu. Emilio Cordova odletěl z Limy, aby se účastnil šachového mistrovství Jižní Ameriky, které nakonec vyhrál, domů se ale vrátit nechtěl.

Článek

Místo toho, aby se po turnaji vrátil zpět do Peru, zůstal v Buenos Aires a rodiče stále žádal o peníze pod záminkou, že onemocněl a žádané sumy potřebuje na léčbu. Po několika měsících však začala mít rodina podezření, že něco není v pořádku, a požádala policii, aby jejího syna našla.

Emilio Cordova žil s devětadvacetiletou Adrianou Oliveirou, která pracuje jako tanečnice v nočním klubu. Poté, co chlapce policisté našli, odvezl si ho otec zpět do Peru. Syn se mu svěřil, že tanečnice byla pouze jednou z jeho přítelkyň.

"Hraji šachy, studuji šachové techniky, ale to neznamená, že si nemohu užívat. Jsem mladý a chci si to užívat. Musím žít. Být pouze zamčený v mém pokoji, to mě přivádí do depresí," prohlásil nadějný šachista.

Reklama

Výběr článků

Načítám