Hlavní obsah

Služebně nejstarší londýnský taxík vozil lidi 70 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Úctyhodných sedmdesát let se proplétal londýnskými ulicemi služebně nejstarší taxík ve městě. Jeho řidič byl nyní za své služby oceněn.

Článek

Dvaadevadesátiletý Alfred Collins dostal cenu od londýnského dopravního podniku. Rodák z Colindale v severozápadním Londýně svezl prvního cestujícího v roce 1937 a posledního před několika lety. Mezi jeho nejslavnější pasažéry patří britská premiérka Margaret Thatcherová, americká herečka britského původu Joan Collinsová a britský komik Bruce Forsyth.

"Život stojí na komunikaci a mě vždycky bavilo sdílet své životní zkušenosti a zároveň se dozvědět mnoho zajímavého od mých pasažérů," řekl Collins. "Bylo mi velkou ctí vozit londýnské občany. Ani mi to nepřišlo tak dlouho. Setkal sem se s lidmi všelijakých profesí, s politiky, celebritami, se širokou londýnskou veřejností."

Tajemství dlouhého života spočívá podle Collinse v tom, že si člověk s ničím moc neláme hlavu a každý den si trošku zacvičí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám