Hlavní obsah

ON-LINE CHAT: Tomáš Rosický, kapitán fotbalové reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořádku je kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický před dvojzápasem kvalifikace ME 2008 proti Německu a Kypru. Záložník Arsenalu bude v úterý ráno odpovídat na dotazy čtenářů Novinky.cz v on-line chatu.

Článek

"Mluvil jsem s trenérem a říkal jsem mu, že to není nic vážného. Vynechal jsem jen dva zápasy, bohužel i ten nejdůležitější," vzpomněl si šestadvacetiletý středopolař na vyřazení Arsenalu z prestižní Ligy mistrů nizozemským PSV Eindhoven.

Z třítýdenního herního výpadku obavy nemá. "Podobné to bylo i před dvojzápasem s Walesem a Slovenskem - a tenkrát to bylo dobrý," zavzpomínal na dvě důležité výhry v kvalifikace záložník Arsenalu. "Zranění mě ale přibrzdilo, je to velká škoda. Dostal jsem se do skvělého tempa," zalitoval problémů Rosický.

Lehmann je skvělý kluk

V celku soupeře se zná s několika oporami, jedničkou Němců je klubový spoluhráč Jens Lehmann. "Je to skvělý brankář i kluk. Na hřišti je teda úplně jiný než v soukromí, některé jeho divoké akce si pamatujete určitě sami. Ale i takový hráč je potřeba," uvědomuje si Rosický a dodává, že se se spoluhráčem před vzájemným duelem nehecovali. "Jen jsme se o zápase bavili, ale na hecování nebyla po prohře ani nálada."

Blízko má i k obránci Metzlederovi, s nímž před lety hrál v Dortmundu. "Měli jsme k sobě blízko, občas si i teď zavoláme," popsal svůj vztah k někdejší obrovské naději německého fotbalu, kterou zabrzdily v rozvoji zranění. "Přesto je to stále výborný stoper," upozorňuje Rosický.

Naopak příliš slov nenalezl o kapitánu soupeře Michaelu Ballackovi, který hájí barvy konkurenční Chelsea. "Vůbec jejich zápasy nesleduju, je to strašná nuda. Takže ani nevím, v jaké je Ballack formě," zkritizoval často nezáživnou, ale efektivní hru mistra Premier League.

Zarputilost mají Němci v sobě

Pro nejbližšího soupeře měl kapitán české reprezentace jen slova chvály. "Je to zkušený tým s výbornou zálohou v čele s Ballackem. Můžeme se jen těšit na skvělý zápas dvou favoritů skupiny." Přestože český výběr čeká souboj s prvním týmem kvalifikační skupiny, odmítá Rosický pojmenování zápas roku.

"Pořád se hraje jenom o tři body, stejně jako proti Kypru," tvrdí Rosický, jenž proti Německu nastoupil jen jednou - v přípravě na EURO 2000. Tehdy Němci gólem Bierhoffa v poslední minutě zápasu zvítězili 3:2, Rosický přišel do hry v 66. minutě. Přes pětileté angažmá v Dortmundu nebere Rosický duel s Německem prestižněji než jiný. "Nebude to nic speciálního. Proti jejich tradiční zarputilosti musíme nasadit naší chytrost. Ta by na ně měla platit," uzavřel Rosický.

Reklama

Výběr článků

Načítám