Hlavní obsah

Rusové vyhostili ze země stovky norských sobů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MURMANSK/MOSKVA

Celkem 320 narušitelů státní hranice zadrželi o víkendu ruští pohraničníci na severu země a vrátili zpět do Norska. Nejednalo se však o lidi - do Ruska přešlo stádo sobů, které lidské hranice na vysokém severu vůbec nezajímají. Případ není neobvyklý, jen od začátku března už přes hranici do Ruska "emigrovalo" dalších 362 narušitelů s parůžky.

Článek

Podle odborníků norské soby do Ruska v zimě lákají především na potravu bohaté lesní revíry v západní části poloostrova Kola.

Agentura ITAR-TASS s odvoláním na ruskou tajnou službu FSB napsala, že kvůli vrácení stáda zpět do Norska a jeho majitelům se speciálně museli sejít zástupci velitelů pohraničních stráží z obou stran hranice. Ruští pohraničníci si stěžují, že norští sobi ničí nejen ruskou flóru a faunu, ale také hraniční zátarasy. Norové, kteří by měli za škody platit, prý ale často odpovědnost za svou zvěř odmítají nést.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám