Hlavní obsah

Legendární hudebník Spector je souzen pro vraždu

– LOS ANGELES
Právo, fer

V Los Angeles začal v pondělí mimořádně ostře sledovaný soudní proces. Obžalovaným je legendární hudební producent Phil Spector, který se proslavil spoluprací s Beatles a Tinou Turnerovou. Podle státního návladního však tento šestašedesátiletý muž zavraždil atraktivní herečku Lanu Clarksonovou.

Článek

Mnohonásobný milionář Spector však obžalobu odmítá a tvrdí, že tuto představitelku hlavních rolí v několika druhořadých filmech z přelomu 80. a 90. let prakticky neznal a že spáchala v jeho domě sebevraždu sama.

Předpokládá se, že proces připoutá podobně velkou pozornost veřejnosti jako líčení se sportovcem O.J.Simpsonem obžalovaným z vraždy své manželky a jejího přítele před více než deseti lety. Tehdy Simpsona soud osvobodil, a vyvolal tím velkou vlnu pobouření. Tentokrát bude líčení přenášet televize, což povede k ještě větší sledovanosti celé kauzy.

K údajnému zločinu došlo před čtyřmi roky ve Spectorově vile. Hudebník se seznámil s bývalou herečkou v jednom z hollywoodských klubů, kde pracovala jako hosteska. Pozval ji domů, kde se ona prý jeho vlastní pistolí spáchala sebevraždu.

"Políbila zbraň a zastřelila se," tvrdil Spector v jednom z rozhovorů pro tisk krátce po incidentu. Nicméně jen několik týdnů před smrtí Clarksonové se legendární producent svěřil reportérům, že se "relativně zbláznil" a že ho trápí "ďáblové" v jeho nitru.

Proti obžalovanému hovoří i fakt, že nepůsobí dojmem duševně vyrovnaného člověka a mnozí ho označují za podivína.

Reklama

Výběr článků

Načítám