Hlavní obsah

Nejdražší pizza na světě přijde na tisíc dolarů

Novinky, Famous.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Ačkoli je to národní pokrm Italů, nejdražší, nejluxusnější a zároveň nejextravagantnější pizzu vyrábí Nino Selimaj z New Yorku. Jeho Luxury Pizza přijde zájemce na tisíc dolarů, v přepočtu něco kolem jednadvaceti tisíc korun. Majetný strávník si může za svůj obnos vychutnat kaviár, čerstvého humra i lanýže.

Článek

"Vím, že to nebude pro všechny, ale v New Yorku žijí lidé, které si to mohou dovolit a budou chtít zkusit, a vrátí se pro další. Je to vynikající," tvrdí Nino Selimaj, který do největší americké metropole přišel před devětadvaceti lety z Albánie.

Pizza má v průměru třicet centimetrů a může se nakrájet na osm dílků. Osminka je již dostupná většímu počtu zákazníků, neboť přijde na 125 dolarů, v přepočtu tedy na něco kolem 2600 korun.

"Jistě, někteří lidé řeknou, že je to jen krok k publicitě, ale já jsem tuhle pizzu vymýšlel více než rok a myslím, že je po ní poptávka. Již jsem jednu prodal," tvrdí restauratér, který s novinkou přišel na trh v posledních dnech.

Objednat pizzu je zapotřebí den dopředu, aby byly obstarány všechny důležité ingredience, tedy pravý kaviár, čerstvý humr a čerstvá smetana. K dostání je v restauraci Bellissima na Manhattanu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám