Hlavní obsah

Na Slovensku se narodilo šestikilové dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOŠICE

V nemocnici v Košicích se ve čtvrtek narodil chlapec, který při porodu vážil 5,88 kilogramu. Měřil 56 centimetrů. Narodil se císařským řezem. Po narození měl problémy s dýcháním a nyní překonává novorozeneckou žloutenku. Jinak je ale dítě zdravé.

Článek

Děti vážící více než pět kilogramů se rodí jen vzácně. Nejčastější váha novorozenců se pohybuje kolem 3,5 kilogramu.

"Už je to mé druhé velké dítě. Čekali jsme, že bude velký, ale že bude tak velký, to je překvapení," řekla maminka Sylvia Sabolová. Její první dítě, dcera Simona měla při narození 5,17 kilogramu.

Dítě podle lékařů mělo po celou dobu těhotenství zrychlený vývoj o dva až tři týdny. Podle lékařů jde v tomto případě o genetickou zvláštnost, v rodině se prý rodily větší děti už v minulosti.

Ve východobrazilském městě se v lednu předminulého roku narodilo miminko, které po porodu vážilo 7,6 kilogramu. Nejtěžším dítětem podle Guinnessovy knihy rekordů byl však chlapec narozený v září roku 1955 v Itálii, jenž vážil 10,2 kilogramu. V Plzni se v úterý narodila holčička, která vážila 5,125 kilogramu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám