Hlavní obsah

Finalistky Miss ČR ovládly na 12 hodin Káhiru

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁHIRA

Dvanáctka pohledných dívek, která se propracovala až do finále soutěže Miss ČR navštívila v úterý egyptské hlavní město Káhiru. Dívky si během dne na vlastní oči prohlédly poslední z existujících Sedmi divů světa - Pyramidy v Gíze, navštívily Egyptské muzeum, poseděly ve zdejším Hard Rock Cafe a zhlédly pověstnou laserovou show, která je se na pyramidách každý den promítá.

Článek

"Během světelné show bylo sice trochu chladněji, ale zážitek z obrazů promítaných na pyramidách mi to plně vynahradil," rozplývala se jedna z favoritek soutěže Gabriela Kořínková.

Finalistky navštívily v době oběda i káhirské Hard Rock Cafe Cairo: "I když tvrdší hudbu příliš neposlouchám, v podniku se mi opravdu moc líbilo. Tamější obsluha nám tam udělala super program," řekla Kořínková, která by v restauraci ocenila snad prý jen o něco málo více klidu, aby si mohla exotickou atmosféru lépe vychutnat.

Hlavním zážitkem vicemiss Moravia Gabriely Kořínkové zatím ale zůstává potápění u ostrova Mahmya. [celá zpráva]

"Potápěla jsem se poprvé a do poslední chvíle jsem nevěděla jistě, jestli do toho půjdu. Jakmile jsem spatřila kyslíkovou bombu a kameny, které mi domorodci plánovali dávat okolo pasu, abych se potopila hlouběji, tak jsem začala opravdu váhat. Nakonec jsem se naštěstí odhodlala a odměnou mi byla půlmetrová křiklavě žlutá ryba, která proplavala jen několik centimetrů před mým obličejem. Teprve krátce po ponoru jsem zjistila, že byla ta ryba prudce jedovatá," dodala nyní již s úsměvem dívka, kterou budou televizní diváci znát jako dívku číslo čtyři.

Dívky si spolu povídají i ve spánku

Dívka, která se umístila druhá v Miss Moravia, sdílí pokoj s další slečnou blonďaté hřívy, Soňou Dedíkovou. Obě dívky prý spojuje mimo jiné i to, že na sebe mluví ze spaní, říkají se smíchem obě blondýny. Teprve sedmnáctileté Dedíkové se prohlídka Káhiry velmi líbila a netajila se tím, že v Egyptě není poprvé.

Během cesty autobusem měly dívky možnost vidět i bídu metropole severoafrického státu, která je třetí nejlidnatější konglomerací světa. "Každé město se potýká ať v menší či větší míře s chudobou. Zdejší lidé jsou za dlouhá staletí přivyklí na odlišný standard. Zdá se mi, že oni (Káhiřané) to až tak neřeší, to jen my to neustále porovnáváme," řekla pohledná blondýnka Soňa Dedíková, která se na své hrudi pyšní číslem jedna.

Soňa Dedíková fotí Gabrielu Kořínkovou u Sfingy. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Usměvavá dívka z Brna není místními specialitami až tak zaskočená. Velbloudí sýr ji tudíž nikterak neohromil, ale ani jí příliš nechutnal. "Nejneobvyklejší jídlo, které jsem kdy jedla, byl asi osel, avšak daleko raději vařím sama své oblíbené recepty. Mezi ty nejoblíbenější patří například kuře na medu s baby karotkou," řekla mladá dívka z Brna, která příliš nepasuje do předsudků, že se modelky a pohledné dívky štítí práce.

"S přítelem jsem již několik měsíců a částečně s ním už i bydlím. Vařím ráda a o zbytek se dokážu snad také postarat. A jak předpovídám, že bude můj vztah vypadat do budoucna? Myslím, že je přítel tolerantní a doufám, že takový i nadále zůstane," dodala sedmnáctiletá dívka s nadějí v hlase.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám