Hlavní obsah

Špaček dostal v Egyptě žhavý polibek, ne však od missek

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HURGHADA

Ve znamení exotiky se odehrával pondělní den, který finalistky tradiční soutěže Miss ČR strávily na opuštěném ostrově Mahmya. Ostrov vzdálený od letoviska Hurghady lodí asi 40 minut se dle většiny z dívek podobal doslova ráji. Odborník na etiketu Ladislav Špaček se však nevyhnul nepříjemnému zážitku, v obličeji ho požahala medúza, a tak se musel nechat ošetřit.

Článek

Pouze jednoduché chýše bránily finalistky Miss ČR před slunečními paprsky, které byly doslova všudypřítomné. Většina dívek se pod ně však vůbec nehnala a svá již tak pohledná těla poskytla náporu ostrého egyptského slunce.

Křišťálově průzračná voda, jemný písek a také nejrůznější mořské speciality, které se na finalistky usmívaly z přeplněných talířů, tak vypadaly zatím asi nejhezčí chvíle, které mohly dívky v Egyptě prožít.

Špačkův ž(a)havý zážitek

Část dívek se vydala během dne šnorchlovat a potápět. Nedotčené mořské dno v okolí ostrova Mahmya k tomu doslova vybízelo. Doprovod jim dělal mimo jiné i bývalý mluvčí prezidenta a expert na etiketu Ladislav Špaček. Tomu však krásný zážitek mírně zkalila medúza, která ho požahala v obličeji a dopřála mu tak vskutku žhavý zážitek.

"Plaval jsem pod vodou a něco mi přejelo přes obličej. Bylo to slizké, ale nikoliv nepříjemné, takový jemný polibek. Plaval jsem dál a když jsem vystoupil z moře, tak jsem takřka okamžitě ucítil silné pálení, jakoby mi někdo žiletkou rozřízl horní ret, šlo tedy o opravdu vášnivý polibek," řekl již s úsměvem Ladislav Špaček.

Dívky se s úsměvem na tváři rozcvičovaly na běh v písku. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Celý den završila soutěž v plážovém běhu. Zdánlivě lehká disciplína se však na jemném písku ukázala být značně zákeřnou a únavnou. Vyzkoušeli si ji i zástupci médií a poroty.

Nezničitelný Ladislav Špaček se rozhodl, že se běhu zúčastní a večer svou účast v něm také okomentoval: "Já jsem hospodský povaleč, většinu času trávím vysedáváním v restauračních zařízeních. Pro mě udělat rychlejší krok, to je něco naprosto mimořádného a dělám to tak zhruba jednou do roka. A na písku, no to už vůbec ne. Jakmile vám chybí pevná podložka a tancují vám všechny klouby, kotníky a kolena...." nastínil Špaček. Celou myšlenku následně také završil pointou: "...tak jsem byl velmi rád, že jsem to dokončil ve zdraví."

Za českými finalistkami dorazí i slovenské krásky

Vítězkou mezi dívkami se nakonec jednoznačně stala druhá vicemiss Bohemia Denisa Přibylová, která si tak připsala body do doplňkové soutěže Miss Sport. Mladá dívka, která dlouhá léta závodně hraje volejbal, je také asi největším želízkem v ohni pro možný prestižní duel.

Již ve středu by totiž měly přijet do hotelu Sunrise Royal Makadi Resort slovenské missky, které jsou v těchto dnech také na soustředění v Egyptě. Není vyloučené, že se týmy missek dohodnou a utkají se proti sobě v nějaké sportovní disciplíně. Jednou z možností by byl právě volejbal.

Na otázku, zda by dovedla český "missí" tým k vítězství, odpověděla mladá kráska opatrně: "Půl roku jsem teď již kvůli zranění kolena nehrála a nevím, jak to hrají ostatní dívky. Navíc, kdo ví, třeba by byla v jejich týmu také nějaká volejbalistka. Nicméně zdraví by mi jistě nějaké ty dva sety dovolilo a pro naše vítězství bych udělala, co bych jen mohla."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám