Hlavní obsah

Londýn a Sydney zřejmě spojí autobusová linka

Novinky, Famous
LONDÝN/SYDNEY

Lidé, kteří mají fóbii z letecké dopravy budou mít od srpna možnost dostat se z britské metropole do australského Sydney autobusem. Nová linka společnosti Ozbus vyvolala mezi mnohými nadšení a začne patrně jezdit pravidelně. První cestující na trasu dlouhou dvanáct týdnů vyrazí letos v srpnu. Autobus bude projíždět také Českem.

Článek

Mezi cestujícími budou určitě dobrodruzi, kteří si chtějí vychutnávat každý kilometr extrémně dlouhé trasy. Letadlem stejný úsek trvá asi čtyřiadvacet hodin. Autobus pojede prý až čtyřiaosmdesát dní. Jízdenky na první výpravu v letošním srpnu jsou téměř vyprodány. Provozovatelé tak uvažují, že by začali jezdit pravidelně každý měsíc.

Cena jízdy se pohybují kolem 3750 liber, v přepočtu tedy něco kolem 157 tisíc korun. Do autobusu se vejde šestatřicet pasažérů.

Cesta povede přes Evropu, Blízký východ, jižní části Asie a Indonésii až do Austrálie. Z Británie tak autobus projede tunelem pod kanálem La Manche, Francií, Německem, Českem, Rakouskem a zamíří přes Balkán do Turecka. Přes Írán pak do Indie, Nepálu, Číny, Laosu, Thajska, Malajsie a dále přes Indonésii do Austrálie.

Přenocovat mohou pasažéři pod stanem a v malých hotelích. V ceně jízdenky je cestovné, ubytování, strava a vstupy do národních parků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám