Hlavní obsah

Britské matce hrozí, že jí odeberou obézního syna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britské úřady pohrozily Nicole McKeownové, že jí odeberou osmiletého Connora McCreaddieho, pokud nezmění chlapcův jídelníček. Hoch vysoký půldruhého metru váží 99 kilogramů, což třikrát více než je průměrné váha jeho vrstevníků. Ředitel britského fóra pro obezitu v Nottinghamu Colin Waine řekl, že je chlapcův život v nebezpečí a že Connorovi hrozí smrt před dosažením věku 30 let.

Článek

Waine řekl, že chlapcova životospráva je "krajně nebezpečná". Už po dvacátém roce věku by mohl onemocnět cukrovkou, kardiovaskulární chorobou a nemocemi nervového systému. Pediatr Michael Markiewicz se domnívá, že tím, jak rodina chlapce živí, ho pomalu zabíjí. Chlapec je často nemocný.

Sociální pracovníci chtějí s rodinou, která žije ve Wallsendu severně od Londýna, probrat možnosti, jak zlepšit Connorův životní styl. již delší dobu se jim ale nedaří setkat se s chlapcovou matkou Nicolou McKeownovou. Podle nejmenovaného zdravotnického pracovníka se matka několikrát nedostavila na sjednané schůzky s odborníky na výživu, se sociálními pracovníky a zdravotnicemi. Chlapci proto hrozí, že bude umístěn do náhradní péče.

Matka tvrdí, že syn krade a ukrývá jídlo a maří tím její snahu pomoci mu. Ve srovnání s vrstevníky jí až trojnásobné porce. "Kdybych mu nedala dost najíst při odpolední svačině, chodil by celý večer pro pamlsky," řekla McKeownová.

Connorův případ je v Británii, která se potýká s rostoucí obezitou populace, znám díky dokumentu, který o synovi matka umožnila natočit televizi ITV. Když mu bylo dva a půl roku, byl tak těžký, že ho už nedokázala unést. V pěti letech vážil skoro 60 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám