Hlavní obsah

Titul Missis ČR patří Petře Šorsákové a malé Veronice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRANTIŠKOVY LÁZNĚ

Ve finále 14. ročníku soutěže o nejsympatičtější maminku a dítě Missis České republiky zvítězila 30letá asistentka obchodní firmy Petra Šorsáková s pětiletou dcerou Veronikou z Chřásťan na Rakovnicku. "Nejtěžší pro mne bylo nacvičit si chůzi," svěřila se Právu novopečená Missis ČR 2007.

Článek

"Byla jsem zvědavá, jak to s Veronikou zvládneme. Přece jenom to bylo náročné. Museli jsme se spoustu věcí naučit. Třeba taková chůze po jevišti nám dávala, a to všem soutěžícím, pořádně zabrat. Přece jenom jsme obyčejné mámy, které mají jiné starosti," poznamenala.

První vicemissis se stala učitelka Gabriela Krejčí se svým čtyřletým synem Vojtěchem z Moravské Třebové. Druhou vicemissis pak redaktorka Ivana Baierová - Žáková s pětiletou dcerou Adélou z Ostravy.

Vítězná dvojice zaujala porotu v konkurenci dalších devíti maminek s dětmi, které do finále ve Františkových Lázních tradičně postoupily z české a moravské soutěže.

Při 14. ročníku soutěže missis se maminky na pódiu Divadla Boženy Němcové utkaly ve třech soutěžních disciplínách. V prvním kole maminky předváděly pomocí pantomimy, čím jejich potomci chtějí být, až dospějí. Moderátor Martin Dejdar měl při tom plné ruce práce, aby ženy přesvědčil, že opravdu nesmějí mluvit. V dalším kole přišla na řadu volná disciplína a soutěž zakončila módní přehlídka.

Přibylo starších dětí

Velkým překvapením pro publikum byla finálová sestava maminek s dětmi. Na rozdíl od minulých let, kdy se věk dětí pohyboval hluboko pod deset let, přibylo dětí starších. S maminkami na pódiu vystoupila hned dvě čtrnáctiletá "dítka", jedno patnáctileté a dvě šestnáctiletá.

"Dříve bylo spíše výjimkou, když se do soutěže přihlásily ženy se staršími dětmi. Ale letos byl jejich počet nebývale vysoký. Překvapilo nás to," uvedl ředitel soutěže Miloš Skácel. U poroty ale slavily úspěch přece jen maminky s mladšími dětmi.

Soutěž missis, pořádaná producentským centrem Profil z Mariánských Lázní, měla tradičně také charitativní cíl. Sbírka, do které přispěli návštěvníci dnešního finále, se rozdělila mezi zástupce plzeňského biskupství a ostravsko-opavské diecézní charity. Na místě převzali každý po 50 000 korun.

Celkový výtěžek z uplynulých 13 ročníků soutěže missis a obou zemských finále 14. ročníku přinesl potom pro dětské zdravotnictví, školství a diecézní charity už téměř 5,3 miliónu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám