Hlavní obsah

Čech ulovil v Amazonce 106kilovou rybu

Právo, kft

Arapaima gigas je největší sladkovodní rybou na světě. Jeden z největších exemplářů, dlouhý necelých 280 cm a vážící 106 kg, ulovil v únoru v povodí Amazonie v Ekvádoru český rybář, cestovatel a publicista Jakub Vágner, syn známého hudebníka Karla Vágnera. Stal se tak světovým rekordmanem ve sportovním rybářství v kategorii největších sladkovodních úlovků.

Článek

"Úlovek se mi povedl při naší druhé výpravě do této oblasti. Oproti loňsku jsme se dostali o pár set kilometrů dál. Ryba zabrala, když jsem seděl v úzké indiánské kanoi. Byl to pořádný adrenalin, protože jsem s ní bojoval několik hodin. Musel jsem mnohokrát i do vody a potopit se hluboko pod hladinu, abych vymotal silný vlasec, který ryba zatáhla pod vzrostlé kmeny stromů. Byl to pořádný adrenalin, protože pod hladinou je spousta nebezpečných kořenů i živočichů," řekl Právu Jakub Vágner.

"Chvílemi jsem si na kánoi připadal jako na vodním skútru. Nakonec jsem zvítězil. I přes vyčerpání to byl nádherný pocit. Snímek má pro mne o to větší cenu, že ho pořídil indián, který držel fotoaparát v ruce poprvé v životě. Rybu jsem samozřejmě pustil zpět do vody," dodal Vágner, který se právě vrátil z Jižní Ameriky. Mimo jiné se podílí na chystaném celovečerním filmu z této oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám