Hlavní obsah

Skiakrobaté ve Špindlu "sázeli hrozný pekla"

Novinky, jky
ŠPINDLERŮV MLÝN

Sobotní den byl ve Špindlerově Mlýně výjimečný. Představila se zde totiž česká skiakrobatická špička, která vystoupila na Becherovka Ski Show. Ta bude rotovat s celým svým programem po českých horách, Špindlerův Mlýn byl tak pouze začátek. Davy pobavil zejména moderátor, jehož slangové češtině nerozuměli vyjma cizinců i mnozí Češi.

Článek

Jak si rozšířit své znalosti moderní češtiny, tak by se dal nazvat sobotní půlden. Moderátor totiž komentoval skoky mladých bláznů opravdu svérázně. Při pádu lyžařů se tak ozývaly hlášky typu: "Jooo, tak to byla bytelná rakev!" nebo "Tak reprodukce tohohle peklaře je v ohrožení". Jejich vystoupení pak nakonec pochválil vazbou "sázeli hrozný pekla", což mělo znamenat, že předvedli obtížné a nebezpečné skoky. Starší lidé jen nechápavě hleděli.

Během exhibice a vedlejších vystoupení se objevila také nadějná česká ski akrobatka Šárka Sudová, která skoky kluků náležitě obdivovala a na okamžik se objevil i Aleš Valenta.

Doprovodný program dne byl bohatý - taneční vystoupení, soutěže pro nejmladší, několik tanečních vystoupení či barmanská flair show v podání české barmanské špičky.

Reklama

Výběr článků

Načítám