Hlavní obsah

Dánské porodní asistentky radí těhotným hodně sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně sexu s co možná nejčastějšími orgasmy, to je prý nejlepší medicína pro budoucí maminky. Jsou o tom alespoň přesvědčeny dánské porodní asistentky, které také touto radou nešetří při kurzech pro těhotné. A mají s ní "vysloveně pozitivní výsledky", jak řekla šéfka kodaňského Centra porodních asistentek Helle Ellaová agentuře DPA.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak Ellaová vysvětlila, orgasmy aktivují jak v mozku, tak i v děloze určité receptory, které jsou odpovědné za řízení hormonů při porodu. "Proto se dá z fyziologického hlediska jednoznačně říci, že mnoho orgasmů v těhotenství usnadňuje porod," tvrdí kodaňské porodní báby - vědecky prokázáno to ovšem není.

Kodaňské sestřičky nicméně pevně věří v opodstatněnost svých pozorování. A litují toho, že "jednoznačná souvislost mezi velkým počtem orgasmů během těhotenství a snadným průběhem porodu" není většině nastávajících maminek známa. Podle nich za to mohou zábrany na straně lékařů. Který z porodníků nebo gynekologů "se také odváží to při přípravných kurzech pro těhotné říci nahlas?" konstatuje Ellaová. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám