Hlavní obsah

Živý přenos hudebních Brit Awards skončil skandálem

Právo, fer
LONDÝN

Britská televize ITV má problém. Bude se muset zpovídat tamnímu orgánu dohlížejícímu na rozhlas a televizi za věty, které zazněly v přímém přenosu vyhlašování hudebních cen Brit Awards pro nejlepší hudebníky a skupiny. Russell Brand, který pořad uváděl, totiž rozhořčil stovky diváků natolik, že si na něj písemně stěžovali.

Článek

Například v narážce na nedávný incident v Iráku, kde Američané zabili britského vojáka, prohodil během vyhlašování vítěze kategorie největší mezinárodní hudební objev, že největší mezinárodní objev by bylo, kdyby si vojáci USA a Británie začali oznamovat, kde jsou.

Ukázal na jednu objemnou kulisu a poznamenal, že tak velkou lékárníčku potřebuje Robbie Williams. Utahoval si však i z královny a diskusí o tom, zda tamní vůdce konzervativců David Cameron kouřil v mládí konopí, či nikoli. Podle jeho slov by nejlepší heslo do protidrogové kampaně znělo: "Nefetujte, jinak skončíte jako konzervativec."

Pořad se vysílal s třicetivteřinovým zpožděním proti skutečnému času, aby bylo možné vypípat neslušná slova, ale údajně urážlivé výroky moderátora vystřihnout nešlo.

Podobné pořady se v Británii se pravidelně vysílají ze záznamu - naživo se Brit Awards vysílaly poprvé po 17 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám