Hlavní obsah

Bartuňková ze Stardance s manželem jsou potřetí mistry světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUSEL/PRAHA

Eva Bartuňková, porotkyně soutěže Stardance, a její manžel Petr Bartuněk přivezli z Belgie titul seniorských mistrů světa v latinsko-amerických tancích. Je to jejich již třetí světový titul. Během devítileté taneční kariéry v kategorii Senior Latin Bartuňkovi nasbírali již velké množství významných trofejí.

Článek

Mezi nejdůležitější získaná ocenění patří také trojnásobné vítězství na nejprestižnější otevřené světové soutěži v anglickém Blackpoolu, dále vítězství na German Open, pětinásobné vítězství na soutěžích Italian Open a International Championship.

Bartuňkovi oznámili zástupcům mezinárodní taneční federace IDSF, že ziskem třetího světového prvenství ukončují svoji soutěžní kariéru.

"V tanci se nám podařilo s manželem splnit si prakticky všechny sny: v první řadě najít si životního partnera, vyhrát Blackpool a titul mistrů světa, obě soutěže celkem třikrát. Cítíme, že v nejlepším je pravý čas odejít ze soutěžního parketu a snažit se hledat a plnit si další sny. Máme své mladé pokračovatele, kterým bychom rádi pomohli najít úspěšnou cestu v tanečním sportu, který je tak fascinující a zároveň fyzicky i psychicky náročnou disciplínou."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám