Hlavní obsah

Ind se živil pět let pouze trávou

Novinky, Famous
DILLÍ

Mezi Indy se najdou skutečně bizarní jedinci. V asketickém způsobu života však vyniká jistě Gangarum Gautam, který se již pět let živí jen trávou. Ta je přitom pro člověka velmi těžce stravitelná a nabízí minimum živin. Jednačtyřicetiletý hinduista a jogín na zelené dietě však prospívá dobře.

Článek

Pět let chodil Gangarum do parku v rodném městě Kanpur a krmil se tam jako hovězí dobytek. Trhal trávu a dobrovolně ji pojídal. Poprvé mu zelený pažit zachutnal v sedmi letech.

"Už jako malý kluk jsem tajně chodil na louku a jedl trávu," tvrdí muž, jenž se od dětství chová jako v jeho zemi posvátné krávy.

Denně dokáže spořádat až dvě kila listů různých travin. Ačkoli právě tohle nepatří mezi na živiny a vitaminy nejbohatší potravu, lékaři ho vyšetřili jako naprosto zdravého jedince. Pochopení pro zvláštní apetit však nemají ženy, již dvě manželky Gangaruma kvůli podivným stravovacím návykům opustily.

Reklama

Související témata:

Související články

V Indii se konají hostiny pro opice

Hinduistický kněz ze severoindického státu Uttarpradéš již 14 let organizuje hostiny pro opice. Kněz, stejně jako chrám, ve kterém se obřady pro opice konají,...

Výběr článků

Načítám