Hlavní obsah

Taxikář našel v autě krabici diamantů, vrátil je majitelce

Novinky, Famous

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Čest svému řemeslu činí newyorský taxikář Osman Chowdhury. Je tak poctivý, že si nikdy nenechá ani jediný cent navíc. Nedávno dokonce vrátil zákaznici jednatřicet diamantových prstenů, které si u něj zapomněla. Jako nepoctivec by si přišel jistě k pořádnému jmění, ale bangladéšský přistěhovalec si v životě nejvíce cení poctivosti.

Článek

"Celý svůj život se snažím být poctivý. Dnes tomu nebylo jinak," tvrdí Osman. Jednačtyřicetiletý taxikář žijící v newyorském Queensu je na sebe hrdý a věří, že turisté se v největší americké metropoli nemusí bát podvodníků. "Jsem hrdý na to, co jsem udělal, protože lidé znají newyorské taxikáře jako poctivé lidi," řekl.

Před pár dny naložil na Manhattanu dobře vypadající dámu s kufříkem. Odvezl ji pár bloků do jejího bytu, vrátil jí přesně na dvacet dolarů a odjel za dalšími klienty. Ti ovšem zjistili, že v taxíku zůstal kufřík předchozí zákaznice. Když jej otevřeli, bylo v něm jednatřicet diamantových prstenů. Osman neváhal ani chvíli a okamžitě kufřík odvezl na centrálu své společnosti, kde si mohla žena své šperky vyzvednout.

"Viděl jsem ten třpyt a vzdechl, pane bože, diamanty! Byl jsem šokovaný. Doslova jsem se třásl," tvrdí taxikář. Za svou poctivost od šťastné klenotnice dostal šek na sto dolarů. "Nemohu si vzít za čestnost ani cent. Vzal jsem si jen tolik peněz, co pokrylo výdaje na pojíždějí městem, když jsem se snažil prsteny vrátit," prohlásil Chowdhury.

Reklama

Výběr článků

Načítám